بهترین روش های عادت دادن نوزاد به شیشه شیر

عادت دادن نوزاد به شیشه شیر بر اساس دلایل مختلفی ضرورت دارد. برخی از مادران به دلیل اینکه شاغل هستند فقط مدت کوتاهی می‌توانند مرخصی بابت زایمان داشته باشند. طبیعتاً پس از آن مجبورند کودک خودشان را نزد دیگران گذاشته و به محل کار بازگردند. در چنین شرایطی کودک باید عادت کند غذای روزانه خود را از شیشه شیر تامین نماید. از طرفی به دلیل اینکه شیر بسیاری از مادران برای تغذیه نوزاد به تنهایی کافی نیست، این ضرورت به وجود می‌آید که برای تقویت شیر نوزاد از شیر خشک استفاده شود. کاملاً مشخص است که برای تغذیه از طریق شیر خشک نیاز به بطری وجود دارد و کودک باید آموزش لازم برای خوردن شیر از طریق شیشه را دریافت کند. شما میتوانید راه های عادت دادن کودک به شیر خشک را در مقاله “چگونه نوزاد را به شیر خشک عادت دهیم” مطالعه کنید. در هر صورت اینکه کودک فقط به خوردن شیر از سینه مادر عادت نداشته باشد و روش‌های دیگر را هم یاد بگیرد در برخی شرایط مثل حضور در خارج از منزل مفید خواهد بود.

philips در این باره می گوید:

It’s best to wait until your baby is 3 to 4 weeks old and breastfeeding has been established before introducing a bottle to a breastfed baby. If you’re planning on returning to work, try to begin bottle feeding at least two weeks before your start date, so you can work out any difficulties well ahead of time. Making a transition from breast to bottle may take your baby a while to get used to.

بهترین زمان معرفی شیشه شیر به نوزاد

برای عادت دادن نوزاد به شیشه شیر نمی‌توانیم زمان مشخصی را پیشنهاد کنیم. هر نوزادی شرایط متفاوتی را طی می‌کند و بر اساس آن زمان مناسب برای شیر خوردن او از شیشه فرا می‌رسد. مشاوران و کارشناسان توصیه می‌کنند تا زمانی که شیر مادر روند منظمی ‌پیدا نکرده و شیردهی شرایط مطلوبی ندارد، از دادن شیر با شیشه خودداری کنید. پس از اینکه شرایط منظمی ‌برقرار شد و شیردهی مادر به نوزاد در حالت مطلوب قرار گرفت، آنگاه می‌توانید شیر دادن با بطری را هم آرام آرام آغاز کنید.

معمولاً دو تا چهار هفته زمان نیاز است تا نوزاد با شیشه شیر خود ارتباط برقرار کند و از خوردن شیر آن رضایت داشته باشد. البته برخی نوزادان که نسبت به این موضوع واکنش خوبی ندارند ممکن است حتی تا ۶ هفته زمان برای قبول شیشه شیر نیاز داشته باشند. در هر صورت پدر و مادر باید با صبر کامل کودک خودشان را با شیشه شیر آشنا کنند. تصور آنها از کودکان نباید مثل خودشان باشد و باید این را بدانند که نوزاد در ابتدای مسیر زندگی ممکن است از هر چیزی واهمه داشته باشد.

روش‌های آشنا کردن نوزاد با شیشه شیر

روش‌های آشنا کردن نوزاد با شیشه شیر

برای عادت دادن نوزاد به شیشه شیر روش‌های مختلف وجود دارد. آشنایی با انواع روش‌های عادت دادن نوزاد به شیشه شیر به پدر و مادر او کمک می‌کند تا بهترین مسیر را انتخاب کنند. بهترین روش‌ها برای شیر دادن به نوزاد با کمک شیشه عبارتند از:

  • یکی از بهترین روش‌هایی که می‌توانید از آن کمک بگیرید این است که پس از هر نوبت شیر دهی، یک بطری با مقدار کمی ‌شیر در اختیار کودک قرار دهید تا او با آن بازی کند. بهتر است این کار را زمانی انجام دهید که کودک نشاط بیشتری داشته باشد. معمولاً زمان صبح برای انجام این کار وقت بهتری محسوب می‌شود.
  • در انتخاب شیشه شیر برای کودک دقت کافی به خرج دهید. نوع شیشه شیر در پذیرش آن توسط کودک نقش مهمی‌دارد. شیشه شیری مناسب است که کودک در هنگام استفاده از آن همان حس شیر خوردن از سینه مادر را داشته باشد.
  • یکی از بهترین روش‌ها در نحوه آشنایی نوزاد با شیشه شیر، سپردن این کار به فردی جز مادر است. دقت داشته باشید که کودک بوی مادر را می‌شناسد و ترجیح می‌دهد به جای خوردن شیشه از شیر، از سینه مادر آن را بنوشد. بهتر است برای اینکه حس جدیدی در کودک ایجاد شود این کار را پدر یا فرد دیگری بر عهده بگیرد.
  • برای اینکه کودک را با شیشه شیر عادت دهید، باید وقت کافی صرف این کار کنید. بسیاری از کودکان حاضر نیستند به راحتی روش شیر خوردن خودشان را تغییر دهند و پدر و مادر باید صبر کافی داشته باشند تا نوزاد شیشه شیر را قبول کند. پدر و مادر باید آنقدر وقت صرف این کار کنند که کودک با نشاط و شادابی کامل شیشه را قبول کند.

دادن شیشه شیر به نوزاد قبل از گرسنگی

یکی از نکاتی که در عادت دادن نوزاد به شیشه شیر باید به آن توجه کنید، دادن شیشه به او قبل از گرسنگی است. همیشه به این مورد دقت داشته باشید که بر خلاف بزرگسالان که وقتی گرسنه هستند هر چیزی می‌خورند، نوزادان وقتی در این حالت قرار می‌گیرند در مقابل خوردن غذا ممانعت بیشتری دارند. شما باید نشانه‌های گرسنگی یک نوزاد را به خوبی بدانید. نباید فقط در انتظار گریه کردن او باشید تا نسبت به شیر دادن اقدام نمایید. با دیدن اولین نشانه شما باید شیردهی به نوزاد را از طریق شیشه آغاز کنید. مثلاً زمانی که مشاهده کردید نوزاد در حال مکیدن دهان خود است یا بر روی لب‌های خود زبان می‌زند، باید شیردهی را آغاز کنید. البته یک روش جالب دیگر هم برای تحریک نوزاد وجود دارد. بهتر است تلاش کنید کمی‌ شیر در دهان کودک بپاشید تا اشتهای او تحریک شود و به صورت هیجان زده بطری را دریافت کند.

مقاله پیشنهادی:
بهترین زمان تعویض پوشک نوزاد دختر و پسر

استفاده از سر شیشه مشابه با پستانک

استفاده از سر شیشه مشابه با پستانک به شما کمک می‌کند تا راحت‌تر نوزاد خودتان را به شیشه شیر عادت دهید. معمولاً نوزادان سر شیشه‌های نچرال و طبیعی را بیشتر دوست دارند. سعی کنید نوع سرشیشه شبیه سینه مادر نوزاد باشد تا او حس بهتری در هنگام شیر خوردن پیدا کرده و راحت‌تر بطری شیر را قبول کند. در هنگام خرید این گونه سر شیشه‌ها حتماً به اندازه‌ی آنها توجه کنید و متناسب با شرایط کودک و مادر او سرشیشه مناسب خریداری نمایید. مطمئن باشید با کمک این نکته می‌توانید مسیر بهتری را برای عادت دادن نوزاد به شیشه شیر در پیش بگیرید.

میزان خروجی شیر کم باشد

در عادت دادن نوزاد به شیشه شیر یکی دیگر از ویژگی‌هایی که هنگام خرید بطری باید به آن دقت داشته باشید، خروجی سر شیشه است. خروجی باید متعادل باشد و حجم شیری که از آن خارج می‌شود زیاد نباشد. قرار است نوزادی که مدت زیادی از به دنیا آمدن آن می‌گذرد با آن شیشه شیر بنوشد. پس بهتر است شیشه خروجی شیر کمی‌ داشته باشد تا نوزاد در هنگام نوشیدن آن اذیت نشود. از طرفی خوردن شیر زیاد در هر مرتبه مکیدن، می‌تواند مشکلاتی برای نوزاد به وجود آورد.

سری شیشه را گرم کنید

یکی دیگر از نکاتی که به شما کمک می‌کند سریعتر نوزاد را به شیشه شیر عادت دهید، گرم کردن سر شیشه است. همانگونه که قبلا هم گفتیم هر چه سرشیشه به سینه مادر شباهت بیشتری داشته باشد، نوزاد راحت‌ تر آن را قبول می‌کند. طبیعتاً هنگامی‌ که نوزاد از سینه مادر خود شیر می‌خورد، حس گرم بودن سینه به او منتقل می‌ شود. برای اینکه او این حس را در شیشه شیر هم تجربه کند بهتر است کمی ‌سر شیشه را گرم کنید. البته در این کار هم باید دقت داشته باشید و بیش از حد سر شیشه را گرم نکنید تا داغ بودن آن نوزاد را اذیت نکند. در شیر دادن به نوزاد با شیشه شما باید همه چیز را به اندازه و درست رعایت کنید.

انتخاب شیشه شیر مناسب

یکی از مسائلی که برای عادت دادن نوزاد به شیشه شیر باید به آن دقت داشته باشید انتخاب بطری مناسب است. شیشه شیر مناسب باید از مواد اولیه‌ای تشکیل شده باشد که سالم باشند و استانداردهای بهداشتی در تولید آن کاملاً رعایت شده باشد. سعی کنید شیشه‌هایی را انتخاب کنید که سر آن‌ها خاصیت ضد نفخ بودن را هم داشته باشد. یکی از ویژگی‌های دیگری که در انتخاب شیشه شیر باید به آن توجه داشته باشید بدون بو و مزه بودن آن است. شیشه باید عمر مفید خوبی داشته باشد و برای مدت طولانی توسط نوزاد مورد استفاده قرار بگیرد. یکی از نکات دیگری که در هنگام خرید شیشه باید به آن دقت کنید انعطاف مناسب آن است. شیشه هیچگونه نشتی نباید داشته باشد و جداسازی و سرهم کردن اجزای مختلف آن باید بسیار آسان انجام شود. یکی دیگر از ویژگی ها که می بایست به آن توجه کنید انتخاب سر شیشه متناسب با سن نوزاد است.

روش صحیح شیر دادن به نوزاد با استفاده از شیشه شیر

مواردی که میتوانید برای عادت دادن نوزاد به شیشه شیر امتحان کنید

  • سعی کنید در حین شیر دادن به کودک حرکت کنید

شیر دادن به کودک در حالی که راه میروید و به آرامی تکان میخورید ممکن است به برخی از نوزادان در گرفتن شیشه شیر کمک کند.

  • سعی کنید به نوزاد اجازه دهید خودش به نوک شیشه بچسبد نه اینکه مستقیما آن را در دهانش بگذارید

ممکن است لب و بینی بالای کودک را با شیشه شیر قلقلک دهید تا او واکنشی برای گرفتن شیشه شیر انجام دهد.

  • اعتقاد بر این است که پستانک های گرد با پایه پهن حرکات زبان و فک را شبیه به مکیدن سینه تشویق میکند.

یکی از شیشه شیرهایی که میتواند در این راه همراه و یاری رسان شما باشد “شیشه شیر ارتودنسی بیبی لند کد 306” این شیشه شیر با سری ارتودنسی که دارد ضد نفخ بوده و از بروز کولیک در نوزاد جلوگیری میکند.

چرا نوزاد من شیشه شیر را نمیگیرد؟

نمی‌توانیم یک جواب به این سوال بدهیم که چرا نوزاد من شیشه شیر را نمی‌گیرد؟

دلایل این اتفاق گوناگون هستند و برای هر نوزاد ممکن است شرایط متفاوتی وجود داشته باشد. معمولاً هر چه سن نوزاد بیشتر شود و سه ماهگی را رد کند کمتر تمایل به شیشه شیر نشان می‌دهد. در واقع در این سن درک نوزاد نسبت به گرما و سینه مادر خود بیشتر شده و او ترجیح می‌دهد در آغوش مادر شیر خوردن را ادامه دهد. البته دلایل دیگری مثل گرسنه بودن نوزاد هم می‌تواند در قبول نکردن شیشه به وسیله او موثر باشد. شاید هم شیشه شیری که برای او تهیه شده است مناسب نیست و نوزاد به همین دلیل درگیر بیماری شده است. مناسب نبودن محل قرار گرفتن نوزاد و دمای محیط هم از دیگر عواملی هستند که در این اتفاق می‌توانند تاثیر گذار باشند.

مقاله پیشنهادی:
عوارض شیر خشک سرد یا داغ برای نوزاد + دمای مناسب

1 دیدگاه در “بهترین روش های عادت دادن نوزاد به شیشه شیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *