از پوشک گرفتن کودک

یکی از نگرانی های شایع در بین والدین از پوشک گرفتن کودک است. بسیاری از آن ها تصور می کنند که این مرحله از زندگی کودکشان ممکن است برایشان بسیار سخت و دشوار باشد. چرا که از زمان درست از پوشک گرفتن کودک اطلاع دقیقی ندارند یا نگران هستند که نکند این کار را دیر یا زود شروع کرده باشند. بعضی از والدین هم در مورد این مرحله مطالعات زیادی داشته و از افراد مختلفی پرس و جو کرده اند. اما این وجود باید به یک نکته در این باره توجه داشت که قرار نیست روش و زمانی که برای یک کودک جواب داده است برای فرزند شما نیزمفید باشد. هر والدین با اطلاع از نشانه هایی که در کودک خود مشاهده می کنند می توانند بهترین زمان و بهترین روش ها را برای گرفتن پوشک از کودک خود انجام دهند.

همچنین بهتر است با بهترین زمان تعویض پوشک نوزاد  نیز آشنا باشید.

نشانه های آمادگی کودک از پوشک گرفتن

تمام والدین فرزندان خود را بهتر از هر کس دیگری می شناسند و با تمام رفتار های آن ها آشنا هستند، بنابراین توجه به یک سری موارد که نشان می دهد فرزند شما آمادگی لازم برای از پوشک گرفتن را دارد کار سختی به نظر نمیرسد. دکتر برازلتون روانشناس و محقق در زمینه تربیتی کودکان معتقد است که توجه به نشانه ها و انجام روش های درست به صورت گام به گام می تواند گذر از مرحله ی گرفتن بچه از پوشک را برای والدین و کودک آسان تر کند. توجه به نشانه هایی مانند:

  • در اکثر مواقع پوشک کودک خشک و تمیز است: در این مواقع در طول روز چیزی حدود 2 الی 3 ساعت پوشک کودک کاملا خشک است.
  • در مورد سرویس بهداشتی و اتفاقات درون آن کنجکاو میشوند: بعضی از کودکان هنگام استفاده والدین از سرویس بهداشتی مدام به دنبال آنها رفته و با تعجب بسیار به درون آن نگاه می کنند.
  • هنگامی که در حال ادرار یا مدفوع است مدام به پوشک خود دست میزند و از رطوبت درون آن احساس ناراحتی میکند: زمانی که کودک این حالات را از خود نشان می دهد متوجه شده است که ادرار و مدفوع بخشی از بدن او نبوده و از این بابت احساس خوبی ندارد.
  • بعد از بیدار شدن از خواب پوشک کودک کاملا خشک است: یکی از بهترین نشانه ها خشک بودن پوشک بعد از بیدارشدن از خواب است چرا که این مسئله نشان می دهد مثانه کودک ظرفیت نگهداری ادرار را برای چند ساعت پیدا کرده است.
  • از زمان ادرار و مدفوع خود آگاه باشد: وجود این نشانه باعث می شود که بعد از آموزش های لازم به کودک، بتواند به آسانی زمان استفاده از سرویس بهداشتی را بفهمد.
  • علاقه مند است همانند بزرگتر ها لباس زیر بپوشد: به این نشانه تقلید پذیری می گویند، هنگامی که کودکان علاقه به تقلید کردن از بزرگتر ها را پیدا می کند، می توان به آسانی آموزش از پوشک گرفتن کودک را شروع کرد، چرا که در این مواقع او تمایل دارد همانند بزرگتر ها از سرویس بهداشتی نیز استفاده کند.

از پوشک گرفتن کودک لجباز

بهترین روش های از پوشک گرفتن کودک

در سایت ها و مقالات بسیاری، روش های مختلف آموزش گرفتن پوشک از بچه را می توانید مشاهده کنید. در میان تمام روش های مختلف از پوشک گرفتن کودک، دو روش از کارایی بیشتری برخوردار است، روش کودک محوری و روش سه روزه.

روش کودک محوری

در این روش والدین ابتدا باید کودک را با محیط سرویس بهداشتی آشنا کرده و توضیح دهند بزرگترها برای انجام چه کاری به سرویس بهداشتی می روند. برای تاثیر بیشتر بهتر است از توالت کودک در سرویس بهداشتی استفاده کنید تا کودک بتواند به راحتی بر روی آن نشسته و کار خود را انجام دهد.  زمان هایی در روز هم بگذارید کودک اگر کاری هم نکرد تنها روی آن صندلی بنشیند تا بتواند با خیالی راحت به کار خود برسد.

بهتر است برای کودک توضیح دهید که ادرار و مدفوع او به کجا باید برود برای درک بهتر این کار می توانید زمانی که کودک پوشک خود را کثیف کرد مدفوع او را درون چاه توالت بریزید تا کودک بهتر متوجه شود. بعد از انجام این آموزشات زمانی که کودک به رفتن به سرویس بهداشتی علاقه پیدا کرد او را تشویق کرده و در طول روز چندین بار از او بپرسید که دستشویی دارد یا خیر و بهتر است هر زمانی که به سرویس بهداشتی نیاز داشت به شما بگوید. اگر کودک بی قرار و لجبازی دارید مطمئنا میدانید که از پوشک گرفتن کودک لجباز کاری دشوار تر است اما استفاده از این روش نسبت به روش های دیگر از آنجایی که فشاری روی کودکان ندارد بسیار مفید و کاربردی تر است.

مقاله پیشنهادی:
معرفی انواع شیر خشک ببلاک

روش سه روزه از پوشک گرفتن کودک

این روش بر روی تکرار تاکید دارد. سه روز را به کودک خود اختصاص دهید، اگر شاغل هستید میتوانید از آخر هفته ها برای انجام این روش استفاده کنید. در ابتدا باید مدام کودک را به خوردن مایعات تشویق کرده تا علائم آمادگی برای سرویس بهداشتی در او مشاهده شود. بعد از این کار با استفاده از یک صندلی توالت کودکان وعروسک می توانید آموزش خود را شروع کنید. عروسک را پوشک کرده و در مقابل چشمان کودکتان پوشک عروسک را باز و او را بر روی صندلی توالت بنشانید و بگویید که عروسک در حال دستشویی کردن است. بعد از این کار عروسک را تشویق کرده و مدام به او محبت کنید کودک شما این صحنه ها را میبیند. برای انجام این روش باید روزی حداقل 6 ساعت زمان برای آموزش به کودک داشته باشید. زمانی که فرزندتان استفاده از صندلی توالت را از طریق عروسک خود ببینید تمایل بیشتری برای انجام این کار پیدا می کند. هنگامی که کودک برای اولین بار بر روی صندلی توالت ادرار کرد حتما باید او را تشویق کرده و به او جایزه دهید. معمولا در این روش بعد از دو تا سه روز کودک استفاده از سرویس بهداشتی را یاد گرفته و دیگر نیازی به پوشک ندارد.

پوشک گرفتن کودک در شب

روش صحیح از پوشک گرفتن کودک به این صورت است که والدین باید ابتدا پوشک روز را حذف کرده و بعد به سراغ پوشک شب بروند. چرا که در طول روز کودک انرژی بیشتری برای استفاده از سرویس بهداشتی دارد اما در شب برای مدت زیادی کودک خواب بوده و تمایلی به استفاده از آن ندارد.

بهترین سن برای از پوشک گرفتن کودک چه زمانی است؟

بهترین سن برای از پوشک گرفتن  کودک، در کودکان متفاوت است اما به طور کلی از 18 ماهگی تا 3 سالگی زمان مناسبی برای انجام این کار است. اما در بعضی از کودکان به دلیل داشتن عفونت ادراری کودک ( Urinary tract infection in a child ) یا یبوست این زمان ممکن است تا 4 سالگی هم ادامه پیدا کند. برای این کودکان بهتر است در ابتدا درمان شده و بعد از آن والدینشان اقدام به آموزش گرفتن بچه از پوشک را انجام دهند.

گرفتن کودک از پوشک چقدر طول می کشد؟

زمان گرفتن بچه از پوشک برای هر کودک ممکن است متفاوت باشد. این زمان به عوامل مختلفی مانند سن، شخصیت، آمادگی جسمی و روانی کودک، و شرایط زندگی خانواده بستگی دارد. جالب است بدانید در میان کودکان از پوشک گرفتن کودک دختر زمان کمتری نیاز دارد. دختران معمولا زوتر از پسران یاد می گیرند که از سرویس بهداشتی استفاده کنند اما ممکن است این موضوع در مورد همه صدق نکند. برخی کودکان می‌توانند در چند روز یا هفته از پوشک جدا شوند، در حالی که برای دیگران ممکن است چند هفته یا حتی چند ماه طول بکشد تا به طور کامل از پوشک جدا شوند. به یاد داشته باشید که کودکان ادرار کردن در سرویس بهداشتی را زودتر از مدفوع کردن یاد میگیرند. بنابراین نباید از اینکه فرزند شما برای مدفوع کردن نیاز به پوشک دارد تعجب کنید. اصلی ترین دلیل آن هم بازیگوشی و فراموش کردن کودکان است. چرا که هنوز به این مسئله عادت نکرده اند. در این مواقع بهترین و مهمترین کاری که والدین می توانند انجام دهند داشتن صبر و شکیبایی است. والدین باید به کودک این فرصت را بدهند که با این شرایط جدید روبه رو شده و به مرور زمان به آن عادت کنند.

از پوشک گرفتن کودک

زود از پوشک گرفتن کودک چه عوارضی دارد؟

هر کاری زمان خودش را دارد. عجله در انجام آن کار ممکن است عواقب بدی برای کودکان داشته باشد. زود از پوشک گرفتن کودک باعث کلافگی و ترسیدن او از سرویس بهداشتی و عمل دفع می شود. تمام این عوامل فشار روانی بالایی را برای والدین و کودک به همراه داشته که در نهایت ممکن است باعث سرزنش کودک شود.

استفاده از شورت آموزشی برای از پوشک گرفتن کودک مناسب است؟

یکی از روش های رایج بین والدین استفاده از شورت های آموزشی برای از پوشک گرفتن کودک است. ممکن است که از نظر والدین استفاده از شورت ها مؤثر واقع شود در حالی که روند آموزشی کودک را به تاخیر انداخته و باعث میشود کودک استفاده از سرویس بهداشتی را جدی نگیرد.

چه زمانی کودک پسر را از پوشک بگیریم؟

مطمئنا شنیده اید که پسران دیرتر از دختران از پوشک جدا می شوند. با این وجود قرار نیست این نظریه درست باشد، چرا که فرایند رشد در کودکان متغییر است. به طور کلی در بعضی از پسران کنترل مثانه و عضلات لگن دیرتر از دختران اتفاق میافتد. زمان از پوشک گرفتن کودک پسر یا دختر یکسان است ولی از کودکی به کودک دیگر متفاوت است.

مقاله پیشنهادی:
کولیک چیست؟ چرا نوزادان به کولیک مبتلا می شوند؟

علت مقاومت کودک برای از پوشک گرفتن چیست؟

مقاومت کودک برای از پوشک گرفتن ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد.

بعضی از این دلایل عبارتند از:

آمادگی جسمی: کودک‌هایی که هنوز آمادگی جسمی لازم برای کنترل مثانه و روده را ندارند، ممکن است مقاومت بیشتری نسبت به از پوشک گرفتن داشته باشند.

شخصیت کودک: شخصیت هر کودک متفاوت است و برخی از کودکان ممکن است برای تغییرات و تجربه‌های جدید آماده نباشند.

 اضطراب و نگرانی: برخی از کودکان به دلیل اضطراب و نگرانی در مورد از پوشک گرفتن، مقاومت نشان میدهند.

تجربه‌های نامطلوب: اگر در هنگام آموزش برای سرویس بهداشتی با کودک برخورد تندی شده باشد کودک آن را به عنوان یک تجربه نامطلوب در ذهن خود ثبت کرده و از خود مقاومت نشان می دهد.

شرایط خانوادگی: شرایط خانوادگی مانند تغییرات در زندگی خانوادگی، تغییر محل زندگی و یا تغییرات در محیط کودک می‌تواند باعث مقاومت کودک برای از پوشک گرفتن شود.

آیا از پوشک گرفتن کودک با سن کم تر با از پوشک گرفتن کودک بزرگتر فرق دارد؟

بله، سن می‌تواند در فرایند از پوشک گرفتن کودک تاثیر گذار باشد. کودکانی که سن کمتری دارند، ممکن است آمادگی جسمی کافی برای کنترل مثانه و روده را نداشته باشند و به همین دلیل نیاز باشد که مدت بیشتری از پوشک استفاده کنند.

به طور کلی، برای کودکانی که سنشان کمتر از 2 سال است، معمولاً مدت زمان بیشتری برای کنترل مثانه و روده نیاز است. با این حال، هر کودکی متفاوت است و زمانی که برای از پوشک گرفتن باید صبر کرد.

بعضی کودکان را ممکن است بتوان در سنین پایین از پوشک گرفت در حالی که برخی دیگر ممکن است نیاز داشته باشند تا در سنین بالاتری از پوشک جدا شوند. در هر صورت، برای کودکان، نیاز است که در این فرایند به آن‌ها فرصت داده شود تا به تدریج به تغییرات عادت کنند.

زود از پوشک گرفتن کودک

بهترین فصل برای از پوشک گرفتن کودک در طب سنتی کی است؟

طب سنتی بهترین زمان برای گرفتن بچه از پوشک را فصل بهار و تابستان میداند، چرا که در این فصل ها کودک کمتر دچار سرماخوردگی شده و کنترل بیشتری روی ادرار خود دارد.

جمع بندی

در صورت استفاده از روش صحیح و زمان مناسب، نه شما و نه دلبندتان در این فرایند اذیت نخواهید شد و به عنوان تجربه ای دلنشین در ذهنتان ثبت خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *