عادت دادن نوزاد به پستانک

استفاده از پستانک برای نوزادان یک راهکار بسیار کاربردی برای آرام خوابیدن و آرام کردن آنان است. مکیدن پستان مادر برای نوزادان سبب احساس آرامش و امنیت در آنها می شود و استفاده از پستانک این احساس را در نوزادان تداعی می کند. عده ای از مادران تصور می کنند که با استفاده از پستانک می توانند به راحتی کودک خود را آرام کرده و به کارهای خود رسیدگی کنند، غافل از اینکه اینگونه نیست؛ چراکه برای برخی از نوزادان استفاده از پستانک قابل قبول نبوده و باید با روش های مختلف، عادت دادن نوزاد به پستانک را انجام دهیم. اما نکته مهم اینجاست که چرا بعضی از نوزادان به سختی پستانک را قبول می کنند؟

چرا نوزادم پستانک نمیگیره؟

عادت دادن نوزاد به پستانک نیازمند توجه به زمان مناسب برای انجام آن است. طبق گفته متخصصان اطفال، نوزادانی که از شیشه شیر تغذیه می شوند در استفاده از پستانک مشکلی ندارند، اما برای نوزادانی که از پستان مادر تغذیه می کنند بهتر است در ابتدا 3 تا 4 هفته صبر کرده تا مقدار نیاز تغذیه ای نوزاد را متوجه شوند؛ سپس استفاده از پستانک را شروع کنند. نوزاد زمانی به تغذیه و زمانی تنها به مکیدن نیاز دارند؛ هنگامی که والدین زمان درست این دو را باهم تفکیک کنند، نوازد نیز به مکیدن پستانک تمایل نشان می دهد.

اما در بعضی از موارد عادت دادن نوزاد به پستانک ممکن نمی شود و نوزاد به هیچ عنوان پستانک را قبول نمی کند. والدین باید بدانند که استفاده از پستانک می تواند مزایایی داشته باشد اما استفاده نکردن آن قرار نیست برای نوزاد آسیبی به همراه داشته باشد. بنابراین، اگر با انجام روش ها و استفاده از نکات مختلف بازهم نوزاد علاقه ای به استفاده از پستانک نشان نداد، بهتر است از این کار منصرف شوید تا در پی اصرار مداوم نوزاد را به اضطراب دچار نکنید.

pacifier

دلایل پستانک نگرفتن نوزاد

نوزادان ممکن است به دلایل مختلفی پستانک را نپذیرند. در زیر به برخی از دلایل این مشکل و راهکارهایی که می ‌توانید برای حل آنها انجام دهید، اشاره می‌ کنیم:

1.عدم علاقه نوزاد به پستانک:

برخی نوزادان ممکن است به پستانک علاقه نداشته باشند و ترجیح دهند از پستان مادر تغذیه شوند. در این صورت، می ‌توانید با استفاده از روش ‌های مختلفی مانند تغییر نوع پستانک، تغییر شکل پستانک و یا ایجاد محیط آرام و دلنشین، او را به پستانک عادت دهید.

2.عدم تطابق پستانک با دهان نوزاد:

یکی از دلایل نگرفتن پستانک توسط نوزاد اندازه و شکل آن است. پستانک ‌ها اندازه  و شکل‌ های مختلفی دارند، بنابراین اگر پستانکی با دهان نوزاد تطابق نداشته باشد، ممکن است نوزاد آن را نپذیرد. در این صورت، می ‌توان با تغییر نوع پستانک، به دنبال پستانکی بود که بهتر با دهان نوزاد تطابق دارد.

3.عوارضی که ممکن است نگرفتن پستانک برای نوزاد داشته باشد:

برخی مشکلات نظیر نفخ، گاز و یا ناراحتی شکمی ممکن است باعث شود نوزاد شما پستانک را نگیرد. در این صورت، ممکن است پزشک شما به شما توصیه کند یک نوع پستانک دیگری را استفاده کنید.

4.عدم تمرین کافی نوزاد با پستانک:

برای عادت دادن نوزاد به پستانک لازم است که او با او تمرین کنید. یکی از این تمرین ها روانشناسی معکوس است. در این روش به جای دادن پستانک به نوزاد، پستانک را به سمت دهان او برده و بر می گردانیم. با تکرار این عمل نوزاد به مکیدن آن ترغیب شده و در نهایت از آن استفاده می کند. بنابراین، با تمرین کردن نوزاد با پستانک، می ‌توانید او را به پذیرفتن آن عادت دهید.

5.مشکلات دندانی:

در بعضی موارد، مشکلات دندانی مانند درد دندان و خارش لثه ممکن است باعث شود نوزاد شما پستانک را نپذیرد.

6.عدم رعایت تکنیک‌ های صحیح دادن پستانک:

برای عادت دادن نوزاد به پستانک، باید از تکنیک ‌های صحیحی استفاده کنید. اگر پستانک به درستی در دهان نوزاد قرار نگیرد، ممکن است او آن را نپذیرد. لذا، برای دادن پستانک به نوزاد بهتر است به تکنیک ‌های صحیحی از جمله نگه داشتن پستانک به زاویه 45 درجه نزدیک به دهان نوزاد و اجازه دادن به او برای گرفتن پستانک با دهان خود از طریق جابجایی پستانک به سمت دهان نوزاد، توجه کنید.

به طور کلی، برای حل مشکل نگرفتن پستانک توسط نوزاد، می ‌توانید شکل‌ ها، اندازه ‌ها و انواع مختلف پستانک‌ ها را امتحان کنید، به نوزاد خود زمان بیشتری برای تمرین با پستانک بدهید، به تکنیک‌های صحیح دادن پستانک توجه کنید و در صورت نیاز با پزشک خود مشورت کنید.

تشخیص نیاز کودک به پستانک

تشخیص نیاز کودک به پستانک

نیاز کودک به پستانک و استفاده از آن، به شکل طبیعی و به تدریج در حین رشد و تکامل کودک شکل می ‌گیرد. در صورتی که مادر قادر به شیردهی نباشد و یا کودک به هر دلیلی از شیر مادر غذای کافی نگیرد، می ‌توان از پستانک به عنوان یک گزینه برای جلوگیری از بی قراری نوزاد استفاده کرد. در زیر به برخی از نشانه ‌هایی که نشان دهنده نیاز کودک به پستانک هستند، اشاره خواهیم کرد:

  1.  نوزاد شما پس از تغذیه از پستان بیشتر دنبال می‌ کند و به نظر می‌ رسد که هنوز گرسنه است.
  2.  نوزاد به صورت مداوم از شیر مادر خود می‌ خورد، اما هنگامی که از پستان جدا می ‌شود، با گریه و ناراحتی روبرو می ‌شود.
  3. کودک به دنبال چیزی برای جذب کردن و تسکین دادن لثه‌هایش است.
  4.  نوزاد شما به صورت مداوم دهان خود را به دسته‌ های مختلف و سایر اشیاء مانند انگشتان خود می‌ گیرد و از آنها جذب می ‌کند.
  5.  کودک شما در حین خواب، دهان خود را باز نگه می ‌دارد و از این رو خیلی زود دچار خشکی دهان می‌ شود.

پستانک در دوران رشد و تربیت فرزند میتواند بسیار کمک کننده باشد. اصولا استفاده از پستانک کودک را آرام میکند و باعث خواب بهتر او میشود. همچنین طی تحقیقات بدست آمده پستانک میتواند از سندروم مرگ ناگهانی نوزاد جلوگیری کند. میتوانید در مقاله ” مزایا و معایب پستانک ” از ارزش ها و خطرات پستانک بیشتر بدانید.

راهکار های دادن پستانک به نوزاد

عادت دادن نوزاد به استفاده از پستانک، یک فرآیند طولانی و پیچیده است که نیاز به صبر و تمرکز دارد. اما سوال مهم اینجاست که چگونه کودک رو به پستانک عادت دهیم؟  در هر کاری تداوم و استفاده از روش ها و راهکارهای مختلف می تواند به نتیجه گیری بهتر کمک کند. عادت دادن نوزاد به پستانک هم از این قضیه مستثنی نیست. می توان با توجه و انجام روش های زیر پستانک دادن به نوزاد را آسانتر کرد.

  1. شروع با پستانک‌ های مناسب: برای شروع به عادت دادن نوزاد به پستانک، باید پستانک ‌هایی با شکل، اندازه و مواد مناسب را انتخاب کنید.
  2. استفاده از پستانک‌ های نزدیک به شکل پستان: برای عادت دادن نوزاد به پستانک، می‌ توانید از پستانک ‌هایی با شکل نزدیک به پستان استفاده کنید. این پستانک ‌ها به نوزاد احساس امنیت و راحتی می ‌دهند و او را به پذیرفتن پستانک تشویق می ‌کنند.
  3. استفاده از تکنیک چسباندن پستانک به لب: این تکنیک به نوزاد کمک می ‌کند تا به پستانک علاقه ‌مند شود. برای این کار، پستانک را به لب نوزاد چسبانده و به آرامی جابه‌جا کنید تا نوزاد به راحتی به پستانک علاقه ‌مند شود.
  4. استفاده از تکنیک‌های نرم و ملایم: برای تشویق نوزاد به پستانک، باید از تکنیک‌های نرم و ملایم استفاده کرد. مثلاً، می ‌توان با تغییر وضعیت نوزاد و استفاده از تکنیک ‌هایی مانند گرفتن نوزاد به دست، نواختن و بلند کردن نوزاد، او را به پستانک تشویق کرد.
  5. استفاده از پستانک در زمان‌ های مناسب: برای این کار، باید در زمان ‌های مناسب از آن استفاده کنید. به عنوان مثال، می ‌توانید پستانک را در زمانی که نوزاد گرسنه است و به دنبال غذا می ‌گردد، به او بدهید.
  6. پستانک را به شیر خود آغشته کنید: بهتر است برای نتیجه بهتر مقداری از شیر مادر را به پستانک آغشته کرد و به نوزاد بدهید.
  7. بعد از شیر خوردن پستانک را پیشنهاد بدهید: بعضی از نوزادان عادت به مکیدن حتی بعد از سیر شدن دارند در این زمان می توانید پستانک را پیشنهاد دهید، زیرا که نوزاد از پستانک توقع شیر ندارد و از لحاظ ذهنی کاملا برای امتحان کردن آن آماده است.

If you’re trying to introduce a pacifier when your baby is hungry, you’ll just frustrate them: They want food, not a piece of plastic. If you do this frequently enough, your infant will learn nothing good comes from that unappetizing nipple substitute and they’ll never want it. But when you offer your baby the pacifier right after they’ve been fed, they’re not expecting it to feed them — and they’ll be relaxed and calm enough to think about taking it.

منبع: healthline

راهکار های دادن پستانک به نوزاد

 

جمع بندی

پستانک دادن به نوزاد می تواند بخش بزرگی از زمانی که والدین برای نوزاد می گذارند را پر کند. چرا که نوزادان بیشتر اوقات از روی غریزه تنها به مکیدن عادت دارن و استفاده از پستانک می تواند این نیاز آنها را ارضا کرده و سبب آرام شدن آن ها شود. والدین نوزادان تنها باید صبور باشند چرا که بعضی از نوزادان مکیدن را دوست داشته و به سرعت به پستانک عادت می کنند، بعضی دیگر به زمان نیاز دارند و بعضی دیگر هیچ وقت پستانک را قبول نمی کنند. اگر قصد دارید برای آرام کردن فرزندتان از پستانک استفاده کنید باید صبور بوده و پشتکار داشته باشید اما اگر این اتفاق ممکن نشد از روش های دیگری برای آرام کردن نوزاد خود استفاده کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *